Cukerijera

Cukerijera je izraz koji predstavlja zdjelicu u kućanstvu u kojoj se drži šećer koji se u Istri naziva i cuker. Iz same zdjelice uzima se šećer kako bi se nešto zasladilo, a ta ideja je zamišljena i s Antica Cukerijerom: ona je mala tvornica u kojoj brižne ruke proizvode slatko, a kad iz nje izađu sa sobom uzimaju poslastice kako bi zasladili nikog drugog, nego sebe, te ponijeli kući i predivno iskustvo.

Radionica izrade pazinskog cukerančića

Tradicionalni okus Istre. Savršeni pazinski cukerančić.

Cukerančić se na području Pazinštine izrađuje generacijama i to posebno za svečane prilike, osobito vjenčanja. Poseban zbog svog oblika, okusa i sastojaka, jedina je istarska slastica čije je umijeće pripreme uvršteno na Listu zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara Republike Hrvatske. Cukerijera je nastala dijelom upravo radi promocije i daljnjeg prenošenja recepta ove slatke kulturne baštine.

Radionica uključuje: potpuno opremljenu radnu jedinicu s pregačom, individualnu izradu cukerančića od oblikovanja do završnog šećerenja uz profesionalno vođenje, recept i papir za bilješke koji su ručno rađeni (Moj Papir iz Pule), degustaciju suhomesnate plate lokalnih proizvođača i pazinske malvazije vinarije Anđelini koja se najbolje sljubljuje s cukerančićem.

Svi proizvodi koje polaznik izradi tokom radionice uključeni su u cijenu te ih uzima sa sobom.

Radionica izrade breskvica

Delicije iz djetinjstva.

Breskvice su u svim Antica trgovinama bestseller – to se sa sigurnošću može reći. Nema kupca koji uz ostale kolače ne uzme i pokoju slatku breskvicu. Alida je recept dobila prije 30 godina od svoje susjede, tete Zore, te ga vjerno čuva od samih početaka obrta. Nakon što bi radionica cukerančića završila, na izlazu je slijedilo pitanje polaznika kada će radionica izrade breskvica. Spontana ideja polaznika postala je još jedna radionica u Cukerijeri.

Radionica uključuje: potpuno opremljenu radnu jedinicu s pregačom, individualnu izradu breskvica od oblikovanja do završnog šećerenja uz profesionalno vođenje, recept i ručno rađeni papir za zapisati recept i bilješke (Moj Papir iz Pule), degustaciju suhomesnate plate lokalnih proizvođača i rosea vina vinarije Anđelini koje najbolje ide slatke uz breskvice.

Svi proizvodi koje polaznik izradi tokom radionice uključeni su u cijenu te ih uzima sa sobom.

Radionica izrade domaćeg kruha

Tajna tradicije od brašna do mirisne štruce.

Kruh, jedna od najstarijih namirnica znanih čovjeku, oduvijek je mnoge inspirirao. Danas se rade svakakve varijacije na temu kruha, dok se u Cukerijeri ipak peče domaći kruh, onaj kakav su radile bake.

Radionica uključuje: potpuno opremljenu radnu jedinicu s pregačom, individualnu izradu domaćeg kruha od samostalnog zamjesa do pečenja uz profesionalno vođenje, recept i ručno rađeni papir za zapisati recept i bilješke (Moj Papir iz Pule), degustaciju pizze i krušnog deserta i vina vinarije Anđelini.

Svi proizvodi koje polaznik izradi tokom radionice uključeni su u cijenu te ih uzima sa sobom.

Edukativno-kreativna radionica izrade biskvita i dekoracije torti

Slatka umjetnost.

Radionica izrade biskvita i dekoracije torti jedna je od najkreativnijih radionica, kako i samo ime kaže. Ovdje je mašta glavni stvaratelj koncepta, a ruke alat kojom ideja prerasta u pravo malo umjetničko djelo. Ovo je pravo malo stvralaštvo uz kapljicu finog vina. Prezentacija tri vrste biskvita i zagarantirano opuštanje uz pomoć oraha, čokolade i vanilije.

Radionica uključuje: potpuno opremljenu radnu jedinicu s pregačom, prezentaciju izrade tri tipa biskvita, dekoriranje torte po vlastitoj želji i zamisli uz profesionalno vođenje (pri prijavi polaznik bira jedan od tri ponuđena biskvita i okusa koji se tokom radionica mogu razlikovati), recept i ručno rađeni papir za zapisati recept i bilješke (Moj Papir iz Pule), degustaciju suhomesnate plate lokalnih proizvođača, vina vinarije Anđelini te torte po odabiru domaćina.

Svi proizvodi koje polaznik izradi tokom radionice uključeni su u cijenu te ih uzima sa sobom.

Radionica izrade pince i povetice

Posebno izdanje samo za posebno vrijeme u godini.

Uskršnje izdanje najležernije radionice od navedenih. Ležerne zato jer na radionici polaznici odmaraju za vrijeme koje je tijestu potrebno da bude spremno, no to je vrijeme iskorišteno za podijeliti neka druga iskustva, ideje, pa čak i recepte.

Radionica uključuje: potpuno opremljenu radnu jedinicu s pregačom, individualnu izradu pince i povetice od oblikovanja do završnog pečenja uz profesionalno vođenje, recept i ručno rađeni papir za zapisati recept i bilješke (Moj Papir iz Pule), degustaciju suhomesnate plate lokalnih proizvođača i suhog crnog vina Centrum vinrije Anđelini koje najbolje paše uz pince i povetice.

Svi proizvodi koje polaznik izradi tokom radionice uključeni su u cijenu te ih uzima sa sobom.

GDJE JE CUKERIJERA
Prijava
Prijavi se za željenu radionicu
Scroll to Top